dissabte, 14 de juliol de 2018

Casa de Formació dels escolapis de Tijuana

Aquest mes de juliol hem pogut visitar la comunitat de formació dels escolapis de Les Califòrnies, a la ciutat de Tijuana.
La casa està situada a la Colonia Mexico, un barri popular al capdamunt dels "cañones" de la ciutat. Hi viuen 4 escolapis i 9 joves en formació.
La vida de la comunitat és similar a la de tantes altres de l'Escola Pia. Els joves escolapis, a més d'estar fent els seus estudis de filosofia, col·laboren o coordinen diverses entitats i activitats que els escolapis realitzen a la ciutat. 
Durant l'estiu organitzen 7 casals d'estiu a set colònies diferentes. Aquí els anomenen "Caliveranos" Aprofitant escampats, places o patis cedits per alguna entitat, posant un toldo per evitar la calor, fan activitats ben divertides, amb participacio d'un bon grup de nens i nenes de les barriades.
Durant el curs col·laboren en les activitats de l'escola José Calasanz, coordinen les "Escuelas de tareas" a 21 barris, amb una assistència d'uns 1300 nens i nenes, cooperen a les parròquies, al menjador popular,fan gupardies a l'HOCATI, tres llars d'infants abandonats,  i moltes accions més.
Dóna gust veure tanta activitat feta amb tanta il·lusió.
En acabar la trobada un de nosaltres, que els hi va regalar uns llibres que portava des de Catalunya, els va dir:
En uno de los libros que les dejé hay una frase que dice: "La felicidad solo es real cuando se comparte" . Gracias por compartir conmigo su  tiempo, su dinamismo, alegría y fortaleza. Gracias por dejarnos ver en qué consiste su vocación escolapia al lado de los pobres.  Gracias por compartir con nosotros su felicidad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada