divendres, 11 de juliol de 2014

Recés d'escolapis a Poblet

Un cop a l'any un grup d'escolapis fem una setmana de recés en algun monestir de Catalunya; habitualment a Poblet. Ens acostuma a acompanyar algú que ens fa un parell de xerrades al dia, i dediquem la resta de la jornada a reflexionar sobre el que ens ha dit, i a participar de la vida de pregària que la comunitat monàstica ofereix.
Aquest any ho hem fet d'una altra manera. Hem treballat la carta pastoral del Papa Francesc, que recomanem a tothom. Ens hi ha ajudat en la reflexió en Manel Bagunyà que se l'havia preparada i ens proposava algunes qüestions per anar-hi pensant a mida que l'anàvem llegint el ritme que ell ens indicava.
Han estat uns dies ben profitosos. La pau de Poblet, el ritme de les pregàries i l'acolliment de la comunitat monàstica, ho fan tot tant fàcil !
Si tothom pogués fer -i fos capaç de fer-  una setmana de silenci i reflexió l'any, quantes coses canviarien!
En la darrera tarda, hem estat una estona amb el monjo Paco Martínez Soria, molt amic dels escolapis, i fill del famós actor del mateix nom. Ben bé, cadascú surt a algú. Amb les seves bromes hem rigut de valent.
Aquí una foto d'ell, i al costat una del seu pare.
Si no coneixeu Poblet aquí teniu un enllaç, però en podeu trobar molts altres. Són les quatre parts del documental de TVE: "El siglo XXI según Poblet".
1.  https://www.youtube.com/watch?v=doYxUHveNBA
2, https://www.youtube.com/watch?v=c7ePS8dvshE
3. https://www.youtube.com/watch?v=cQ0OQ8bIfb0
4. https://www.youtube.com/watch?v=YxwJ6PCacY8

En Paco Martínez Sòria, monjo de Poblet i en Paco Martínez Soria, actor, el seu pare.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada